Precisie Glastuinbouw in Praktijk

Ontwikkeling van een meetprotocol voor de Plantalyzer

Status

Project nummer: 201803
Loopt

Doelstelling

Het ontwikkelen van een meetprotocol voor de Plantalyzer, zodat kwalitatief goede data wordt verkregen waarmee goede analyses en in de toekomst kwalitatief correcte geautomatiseerde beslissingen kunnen worden gegenereerd. Hiermee beoogt het project een aanzet te geven tot data-gedreven teelt

Projectbeschrijving

De manier waarop teeltbedrijven een oogstprognose opstellen is de afgelopen decennia weinig veranderd, terwijl het teeltbedrijf zelf wel is veranderd en groter is geworden. Hortikey heeft een autonoom rijdend voertuig ontwikkeld waarmee relevante data uit de kas kan worden verzameld. Dit project beoogt een meetprotocol te ontwikkelen waarmee wordt bepaald hoeveel en welke data moet worden verzameld voor het kunnen opstellen van goede analyses en beslissingen. Hiervoor wordt het project uitgevoerd op 5 teeltbedrijven.

 

Het project doorloopt 4 fasen:

Fase 1
Succesvolle implementatie Plantalyzer en Letsgrow.com. Levering en installatie Plantalyzer en software, het uitvoeren van testruns en inregelen van de Plantalyzer voor elk deelnemend teeltbedrijf.

Fase 2
Uitvoeren van testruns en definitief instellen van beeldherkenningssoftware voor elk bedrijf. Bepalen van de meetproeven omte komen tot een kwalitatief goede dataset.

Fase 3
Analyse van de meetresultaten, zonodig aanpassen van het prognosemodel en definiƫren en uitvoeren van verschillende type metingen.

Fase 4
Opstellen meetprotocol. Op basis van de gegenereerde datasets worden de uitgangspunten bepaald voor het maken van een oogstprognose. Hiermee wordt het meetprotocol bepaald.


Aanvrager(s)

Hortikey

Uitvoerder(s)

Hortikey, Letsgrow.com, Berg Hortimotive, en 5 participerende teeltbedrijven.


 

Geen reactie's

Geef een reactie